Iata inca o alternativa la clasicele chiftele, chiftelute vegetariene preparate cu orez:
Ingredients
Ingrediente:
- orez (eu am folosit 1 pahar de orez)
- branza sarata (dupa gust, cam 2-3 linguri de branza rasa)
- Optional, pentru umplutura: mozzarella (undeva la 200 g., depinde cat de mici/mari va ies chiftelele si in ce cantitate)
- faina
- pesmet
- oua
- ulei (pentru prajit)
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se fierbe orezul si se amesteca cu branza sarata rasa, dupa care se lasa deoparte.
- Se bat apoi ouale iar mozzarella se taie bucatele.
- Se ia cu mana orez in palma, se aseaza mozzarella in mijoc, se inchide ca o chiftea si se da prin faina, apoi prin ou, iar apoi prin pesmet. Sau, se formeaza chiftelutele in palme fara a aseza mozzarella in mijloc.
- Se prajesc chiftelutele de orez in ulei pana se rumenesc si se servesc calde.