chiftelute vegetariene din ciuperci

Chiftele din legume

Ingrediente:

400 g. de cartofi
300 g. de spanac
1 morcov
100 g fasole boabe
1 ceapa
2 oua
100 g. branza
2 lingurite de sos picant (sau paprika)
ulei
sare si piper

Cum se procedeaza:
Se fierb cartofii si se zdrobesc.
Se fierb si legumele (taiate marunt marunt), apoi se prajesc intr-o tigaie cu ceapa taiata marunt.
Se amesteca apoi legumele cu cartofii si cu ouale, branza, sare, piper si sosul picant.
Se fac chiftelele, se dau prin faina si se prajesc in ulei.

3 thoughts on “Chiftele din legume”

  1. Interesanta reteta. Eu stiu una cu cartofi cruzi dati pe razatoare si amestecati cu verdeturi, usturoi, ou ca si cele din carne. Ma intreb daca nu cumva cartofii fierti nu inghit prea mult ulei

  2. Buna Madalina 🙂

    Ai dreptate, cartofii fierti absorb ceva ulei, dar nu atat de mult incat sa devina scarbos 😀
    Ultima data cand am facut chiftelute cu cartofi rasi nu mi-au iesit perfecte pentru ca au ramas putin crude inauntru iar daca le lasam mai mult in tigaie, s-ar fi ars.
    Asa, cu cartofii fierti in prealabil, imposibil sa dai gres! 😉

  3. Ai dreptate cu chiftelutele din cartofi cruzi, exista riscul sa ramana crude inauntru. Cu rabdare, in mult ulei, la foc mic pot fi ok. Cine nu are probleme cu excesul de ulei cele din cartofi fierti sunt foarte gustoase.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top