Dintre toate legumele ce pot fi puse la murat, castravetii murati la soare sunt printre cele mai bune muraturi. Si sunt atat de usor de facut!
Ingredients
Ingrediente:
- cativa castraveti (depinde ce borcan folositi, daca e mai mare luati mai multi, daca e mai mic luati mai putini, cat sa umpleti borcanul)
- cativa catei de usturoi (cam 1 catel de usturoi la 2-3 castraveti, sa aveti o idee)
- o legatura de marar (sau jumatate, daca aveti borcane mai mici)
- saramura (apa cu sare, la 1 litru de apa amestecati 2 linguri cu varf de sare)
- o felie de paine
Instructions
Cum se prepara:
- Intai, se cresteaza castravetii la ambele capete, pana pe la mijlocul castravetelui (desi nu e obligatoriu, se mureaza si daca ii lasati intregi)
- Se aseaza castravetii in borcane, inghesuiti, ca sa incapa cat mai multi.
- Printre castraveti se aseaza cateii de usturoi si mararul, iar deasupra se aseaza felia de paine (chiar peste castraveti)
- Se toarna apoi saramura cat sa acopere castravetii in totalitate si se pune deasupra borcanului o farfurioara.
- Se lasa borcanul undeva la soare (in geam, pe balcon) cateva zile.
Castravetii pot fi gata dupa 2-3 zile, sau dupa 4-5, depinde de conditiile meteo.
- Dupa ce s-au murat, castravetii se pastreaza la frigider.