buzdugane de mere cu alune

Buzdugane de mere cu alune

Ingrediente:

150 g. alune tocate
cateva mere
100 g. zahar
2 linguri de miere
1 lingura de unt
150 g. frisca (nebatuta)

Cum se procedeaza:buzdugane de mere cu alune
Se prajesc alunele si se aseaza pe o farfurie.
Se spala merele si se infige in ele cate o tepusa din lemn.
Se fierb 15 minute zaharul, mierea, untul si frisca nebatuta, pana iese un caramel moale.
Se tavalesc merele in caramelul fierbinte (cu ajutorul tepuselor) si se dau apoi prin alune.
Se lasa apoi merele la racit si se servesc.

2 thoughts on “Buzdugane de mere cu alune”

  1. Pingback: Legume si fructe de sezon: octombrie | retete vegetariene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top