Deobicei nu ma dau in vant dupa mamaliga, decat daca e bine ‘condimentata’ cu branza telemea sau, ca in reteta de mai jos, cu carnaciori. Vegetarieni, bineinteles 🙂
E simplu de preparat bulzul de mamaliga, mai mult dureaza sa se raceasca “materia prima”, decat prepararea retetei in sine:
Bulz de mamaliga cu carnaciori vegetarieni
Ingredients
Ingrediente:
- 500 g. malai
- cativa carnati vegetarieni
- 200 g. cascaval
- 5 oua
- unt, sare
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se prepara mamaliga din malai, apa si sare. Se lasa apoi la racit pe o tava intinsa (intinsa, pentru ca sa se raceasca mai repede).
- Din 5 oua, 3 se fierb timp de 3-4 minute, ca sa fie tari, iar carnaciorii vegetarieni se prajesc in unt.
- Se amesteca apoi ouale fierte (taiate marunt) cu carnaciorii vegetarieni (de asemenea taiati marunt), cu cascavalul ras si celelalte 2 oua crude.
- Din mamaliga se iau parti mari cat un pumn din care se formeaza bulzul, adica se formeaza in palme o bila de mamaliga, in mijlocul careia se pun cate 1-2 linguri din umplutura si se unesc marginile.
- Se aseaza ‘bilele’ de mamaliga pe o tava unsa cu unt, se presara cascaval ras deasupra si se baga la cuptor 15 minute, pana se rumenesc.