Cat mai gasim cirese, e bine sa profitam de ocazie.
Iata o reteta usoara de bezea cu cirese:
Ingredients
Ingrediente:
- 350 g. cirese
- 250 g. zahar
- 1 lingurita de amidon
- 1 pahar mic de lichior dulce de fructe
- 2 blaturi de pandispan
- 5 albusuri
Instructions
Cum se prepara:
- Ciresele se curata de samburi.
- Se pun apoi pe foc mic ciresele (cu tot sucul ce se poate salva) si 50 g. de zahar si se lasa la foc mic aprox. 10 minute.
- Amidonul se dilueaza cu lichior si se adauga peste cirese.
- Cand incepe sa se ingroase sucul, se ia repede vasul de pe foc.
- Se imparte totul in cateva portii egale si se tin in congelator 1 ora.
Bezeaua:
- Albusurile se bat spuma pe baie de abur.
- Se adauga apoi cele 200 g. de zahar ramase si se amesteca bine cu mixerul (tot pe baia de abur).
- Se pune apoi bezeaua in dispozitivul (sau punga) pentru ornat prajituri.
- Blaturile de pandispan se taie in bucati de marimea farfuriilor de desert.
- Se pune deasupra cate o portie de cirese din congelator si se acopera bine cu bezea.
- Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor 15 minute (sau pana se face bezeaua).
- Se serveste impreuna cu cirese proaspete.