O reteta simpla de paine am scris deja, aici. Dar niste combinatii din cand in cand nu strica. Asa ca, painea cu masline poate fi o alternativa buna la painea de casa.
Ingredients
Ingrediente:
- 1 kg. de faina
- 50 g. drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 50 ml. de ulei
- 120 g. de masline
- apa calduta
- sare
Instructions
Cum se prepara:
- Se face o maia din drojdie, zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta, care se lasa apoi sa stea vreo 20 de minute.
- Intr-un castron incapator se pun faina, apa calduta (puneti dupa ochi, cat este nevoie), un praf de sare si maiaua preparata mai devreme si se framanta aluatul bine, timp de cateva minute.
- Se lasa apoi aluatul la crescut cam 30 de minute.
- Maslinele se curata de samburi si se taie bucati.
- Aluatul se imparte in doua, se intind ambele foi pe masa de lucru si se presara deasupra maslinele.
- Se ruleaza apoi cele 2 paini si se aseaza intr-o tava, dupa care se dau la cuptor aproximativ 40 de minute.