Nu-i chiar sezonul merelor dar hai sa fim seriosi ca le gasim la toate colturile 🙂
Pentru astazi – o reteta faina si destul de interesanta: mere coapte la cuptor umplute cu ciocolata si migdale!
Ingredients
Ingrediente:
- 4 mere
- coaja de la o lamaie
- sucul stors de la aceiasi lamaie
- 40 g. de migdale
- 40 g. de unt
- 1 tabla de ciocolata neagra
Instructions
Cum se prepara:
- Intai, se topeste la flacara mica sau pe baie de abur, ciocolata neagra, impreuna cu untul. Se lasa apoi crema la racit cateva minute.
- Migdalele se macina si se amesteca apoi in crema de ciocolata, impreuna cu coaja rasa de lamaie.
- Intre timp, merele se spala, se taie cate un capac din fiecare si se scoate miezul. Se stropesc imediat fiecare din ele cu zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea.
- Se umple apoi fiecare mar cu crema de ciocolata, unt, migdale si coaja de lamaie si se aseaza intr-o tava termorezistenta.
- Se dau merele la cuptor cam 30-40 de minute, pana se coc bine.