Prajitura cu crema de nuca, ce poate fi mai clasic de atat in luna decembrie? Este insa atat de gustoasa incat isi merita statutul de “prajitura clasica”: prajitura cu rahat si crema de nuca.
Ingrediente:
pentru aluat:
125 g. unt
3 linguri de zahar pudra
4 galbenusuri
250 g. faina
1 plic praf de copt
1 varf de sare
300 g. rahat de fructe
1 lamaie
pentru crema:
4 albusuri
250 g. miez de nuca macinata
250 g. zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie
Cum se prepara prajitura:
Se rade coaja de lamaie, se curata jumatate de lamaie de pielita alba pe cat posibil, apoi se taie bucatele.
Se freaca untul cu zaharul si cu bucatile de lamaie, galbenusurile si sarea.
Se adauga apoi faina si praful de copt.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se decoreaza cu rahat taiat subtire.
Pentru crema:
Se amesteca nucile cu zaharul si coaja de lamaie si albusurile batute spuma.
Se toarna crema peste aluat si se coace prajitura la cuptor.
arata bine si imi aduce aminte de vremurile cand mancam biscuiti cu rahat, oricum o reteta usora si delicioasa, merita incercata 😀