Ingrediente:
1 vanata
1 dovlecel
1 ardei gras
1 morcov
1 ceapa
4 rosii
cateva masline
cateva frunze de busuioc
4 linguri ulei de masline
sare si piper
Cum se prepara:
Se taie cuburi vanata, dovlecelul, morcovul, ardeiul si rosiile; ceapa se toaca.
Se prajesc intr-o tigaie incapatoare ceapa si morcovul. Se scurg apoi de ulei si se pun deoparte. Se prajeste apoi vanata in aceeasi tigaie, se scurge si aceasta si se pune deoparte. La fel se procedeaza cu ardeiul si dovlecelul. Dupa ce s-a prajit dovlecelul se adauga in tigaie rosiile, maslinele, sare si piper.
Se adauga toate legumele apoi intr-o tava si se dau la cuptor cam 50 min -1 ora, la foc mediu.
Se decoreaza cu frunze de busuioc si se serveste tocanita de legume.
S-a cam lasat frigul, mie imi sta gandul la mancarea incalzita, mancarea ce este mai mult decat delicioasa atunci cand este servita fierbinte.
Nu ma omor dupa carna, insa dupa o supa sau o ciorba buna nu pot decat sa spun ca mor, poate imi faci o surpriza referitoare la cererea mea, mersi frumos!