O reteta de gem de fructe din capsuni, banane si cirese. O reteta nu tocmai clasica dar gustoasa si care merita incercata: gem de fructe.
Avem nevoie de:
- 1/2 kg. de capsuni
- 1 kg. de cirese
- 1/2 kg. de banane
- 1,5 kg. de zahar
- conservant (sau 4 aspirine)
Cum se prepara:
- Ciresele se dau prin masina de tocat, bananele se taie rondele iar capsunile se taie in jumatate.
- Se pun fructele intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa cateva ore pana se lasa sucul.
- Se pune apoi cratita pe foc mic si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand.
- Cand se ingroasa gemul se adauga conservantul (sau aspirinele pisate bine).
- Se pune apoi gemul (fierbinte) in borcane si se capseaza.
- Se pun borcanele pe baie de abur 20 de minute si se pun apoi la rece in camara.