Broccoli, leguma sanatoasa dar nu foarte gustoasa. S-o spunem pe-a dreapta, nu toata lumea apreciaza gustul.
Cu sufleul de broccoli, in schimb, nu veti da gres. Se prepara repede si este foarte gustos!
Si-asa vad broccoli la tot pasul si cum n-am mai mancat demult (cred ca au trecut mai bine de 2 ani..), m-am gandit sa schimb meniul putintel.
Am reusit sa fac un sufleu de broccoli de lingi farfuria. Dava viitoare dublez cantitatile, a iesit prea bun!
Ingredients
Ingrediente:
- broccoli (recomand macar 2 bucati, mai maricele)
- 4 oua
- branza rasa (telemea, cascaval, cas.. orice; eu am folosit mozzarella)
- 2 linguri de faina
- sare
Instructions
Cum se prepara:
- Se fierbe broccoli desfacut buchetele in apa sarata (3-4 minute, dua ce apa incepe sa fiarba, e de-ajuns).
- Intre timp, se separa ouale iar albusurile se bat spuma.
- Dupa ce a fiert broccoli, se scoate din apa si se zdrobeste cu furculita (ca pireul).
- Se amesteca broccoli zdrobit cu galbenusurile de ou, branza rasa, faina si albusurile spuma. Tot aici se sareaza, dupa gust.
- Se pune amestecul de broccoli intr-o tava unsa cu unt sau un vas de jena si se da la cuptor 20-25 de minute.
PS: merge super cu smantana
Pofta buna!