Crochete de naut cu sos de iaurt si usturoi:
Ingrediente:
150 g. faina de naut
sare si piper
ulei
1 lingurita de ghimbir tocat
pentru sos:
un iaurt alb
2 catei de usturoi
1 lingurita de otet
1 lingurita de amidon
sare
Cum se prepara:
Se amesteca faina de naut cu ghimbirul, sare si piper.
Se adauga 500 ml. de apa rece, incetul cu incetul si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.
Se pune apoi amestecul pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 3 sfert de ora. Se varsa apoi amestecul intr-o tava si se lasa la racit.
Se taie apoi crochetele si se prajesc putin direct in ulei.
Pentru sos:
Se curata si se toaca usturoiul.
Se amesteca amidonul cu otet, se adauga apoi cu iaurtul, usturoiul si sare.
Se pune totul pe foc mic pentru cateva minute.
Se servesc crochetele de naut impreuna cu sosul de iaurt.