Ingrediente:
1 castravete
500 g. rosii
1 ceapa
300 g. branza de oaie
3 linguri de otet
5 linguri de ulei de masline
sare, piper
100 g. masline
frunze de busuioc
Cum se procedeaza:
Se curata rosiile si castravetii si se taie felii.
Se curata ceapa si se taie rondele.
Branza se taie cubulete.
Se amesteca intr-un castron de salata otetul cu sare si piper.
Se inglobeaza uleiul cu telul.
Se adauga apoi ingredientele taiate si maslinele.
Se orneaza cu frunze de busuioc.
Ma scuzati dar din moment ce in reteta apare branza de oaie nu poate sa fie vegetariana…
Buna Andreea si bine ai venit pe site.
Am sa trec direct la subiect 🙂 Deseori se face confuzie intre “regim vegetarian” si “regim vegan”. Un regim vegetarian include oricetip de aliment in afara de carne pe cand cel vegan exclude atat carnea cat si branza, ouale, mierea, laptele si orice produse ce se obtin “de la animale”, ca sa zic asa.
Reteta de salata prezentata mai sus este vegetariana, nu vegana. De aceea branza de oaie este prezenta printre ingrediente.
Bineinteles, aceasta se poate omite daca cumva te intereseaza sa incerci reteta si ai un stil de viata vegan. Nici o reteta nu e batuta in cuie 🙂