Ingrediente:
1 kg. de cartofi
800 g. de dovleac
200 g. de faina
1 ou
200 ml. de smantana
50 g. de unt
2-3 fire de patrunjel
1 catel de usturoi
70 g. de branza rasa
sare si piper
Cum se prepara:
Se taie dovleacul felii si se coace in cuptor 25-30 de minute, dupa care se
zdrobeste.
Cartofii intregi se fierb in apa, apoi se curata si se zdrobesc si ei.
Se amesteca cu cartofii jumatate din cantitatea de dovleac, faina, oul batut
si sare.
Se lasa amestecul sa stea jumatate de ora.
Se formeaza apoi galuste din aluatul obtinut.
Pentru sos, se prajeste in unt catelul de usturoi, apoi se scoate usturoiul
si se adauga dovleacul zdrobit (cel ramas).
Dupa 2-3 minute se adauga smantana, patrunjelul, sare si piper si se
amesteca bine.
Galustele se fierb in apa cu sare si se scot cand se ridica singure la
suprafata.
Se dau apoi prin sos si prin branza rasa si se servesc calde.