Varza dulce, fiarta si apoi calita.
Un alt fel de mancare sanatos pe care ar trebui sa-l gatesc mai des. Mancarea de varza este satioasa, gustoasa si se poate prepara in mai multe feluri. Iata cum o prepar deobicei:
Ingredients
Ingrediente:
- o capatana de varza (sau jumatate, daca este prea mare)
- 1 ardei rosu
- 2 rosii
- 1 catel de usturoi
- 50 gr. de unt
- cimbru
- sare
- piper
Instructions
Cum se prepara:
- Varza se taie fideluta si se pune la fiert in apa cu putina sare.
- Cand varza incepe sa se inmoaie si sa scada putin in volum (nu este necesar sa fie fiarta complet), se ia oala de pe foc si se lasa la o parte pana se pregatesc celelalte ingrediente. Se pastreaza si zeama de varza deoarece va fi folosita mai tarziu.
- Astfel, ardeiul si rosia se taie cubulete iar usturoiul se piseaza.
- Intr-o tigaie se pune untul la topit iar apoi se pun la calit usturoiul impreuna cu ardeiul si rosia.
- Cand incep sa se rumeneasca, se adauga varza si se lasa sa fiarba impreuna la foc mediu. Cand observati ca scade zeama, adaugati cate un polonic din supa in care a fiert varza, atat cat este nevoie sa acopere varza cu totul.
- Cand varza a fiert si zeama a scazut corespunzator, potriviti de sare, piper si cimbru.
- Mancarea de varza fiarta si calita merge de minune cu niste mamaliguta cu branza!