Daca aveti nevoie de o idee rapida pentru a prepara un desert delicios, incercati briosele fara faina!
Se pot decora in nenumarate moduri, fiind de mare efect servite la o masa festiva, sunt pline de ciocolata (cui nu-i place ciocolata?) si sunt perfecte pentru cei care sufera de intoleranta la gluten!
Ingredients
Ingrediente:
- 200 gr. ciocolata neagra (sau de menaj)
- 150 gr. de unt
- 3 oua
- 100 gr. de zahar
- 3 linguri de cacao
pentru decor:
- 1 lingurita de zahar pudra
- bombonele colorate
Instructions
Cum se prepara:
- Ouale se bat bine cu zaharul.
- Ciocolata cu untul se topesc impreuna intr-o craticioara, la foc mic.
- Se amesteca apoi ouale cu crema de ciocolata.
- Se adauga apoi cacaoa in aluat si se amesteca bine.
- Aluatul se distribuie apoi intr-o forma de briose unsa cu putin ulei (deoarece aluatul nu contine praf de copt, se pot umple formele aproape la maxim).
- Se da tava de briose la cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 20-25 de minute (pana se formeaza crusta deasupra brioselor).
- Briosele se decoreaza dupa preferinte: se presara cu zahar pudra, se decoreaza cu bombonele sau, daca aveti, cu bucatele de fructe, creme, frisca, etc.