Sezonul de nuci a cam trecut, dar daca mai aveti nuci prin bucatarie, recomand prajitura cu nuca si cu miere!
Exista multe variante de prajitura cu nuca, una din variante este prajitura cu foi de nuca si crema de vanilie. De lins pe degete, fara misto!
Mai jos, in schimb, am incercat o combinatie intre aluatul tartei cu mere prezentate aici, si umplutura “clasica” a retetei de macaroane cu nuca si cu zahar, din copilarie. A iesit cam asa:
Ingredients
Ingrediente
Pentru aluat:
- 1 ou + 1 galbenus de ou
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura de unt topit
- 200 gr. de faina
Pentru umplutura:
- 250-300 gr. de nuca (gata maruntita)
- 4-5 linguri de miere
- 100 gr. de zahar tos
Instructions
Cum se prepara
- Aluatul se framanta, amestecand oul (cel intreg) cu smantana iar mai apoi cu untul si faina. Se pune aluatul la odihnit, intr-o folie transparenta, aprox. 30 de minute.
- Intre timp, se poate pregati umplutura: se amesteca pur si simplu nuca cu mierea si zaharul.
- Dupa ce s-a odihnit aluatul, se imparte in 6 bucati egale, care se intind fiecare, pe rand, foi subtiri.
- Se asambleaza prajitura. O tava (rotunda, dreptunghiulara, prea putin conteaza) se unge cu putin ulei (sau cu unt). Se aseaza prima foaie de aluatu, peste care se intinde 1/5 din crema de nuca. Apoi se aseaza foaia nr. 2, peste care se intinde o alta parte din crema. Se continua asa pana la ultima foaie de aluat, care va fi unsa cu galbenusul de ou ramas.
- Tava cu prajitura se da la cuptor, 180-200 de grade, aprox. 20 -30 de minute (pana se rumeneste frumos deasupra).