Un pranz sau o cina rapida: chifle umplute cu ciuperci, coapte in cuptor.
Chifle umplute cu ciuperci, la cuptor
Ingredients
Ingrediente:
- 4-5 chifle (care pot fi facute si in casa: se prepara aluatul la masina de facut paine, se imparte in 4-5 parti care se vor coace in cuptor, in tava)
- cam 200 g. ciuperci (proaspete, din conserva sau congelate)
- niste unt, de preferat la temperatura camerei
- 1 ardei gras
- cascaval ras (atat cat sa ajunga pe fiecare chifla)
- 2-3 linguri de patrunjel tocat
- sare, piper si cimbru dupa gust
Instructions
Cum se prepara chiflele umplute:
- Se curata ciupercile si se taie marunt; se inabusa apoi in ulei cateva minute.
- Se adauga apoi in tigaie ardeiul gras, tocat marunt, si se lasa la inabusit impreuna cu ciupercile, pana legumele incep sa se rumeneasca usor (cateva minute).
- Se stinge apoi focul, se adauga verdeata tocata, sare, piper si cimbru si se amesteca.
- Se taie cate un capac la fiecare chifla, se scoate miezul, se unge interiorul cu unt, apoi se umplu cu amestecul de ciuperci.
- Se adauga cascavalul ras deasupra si se dau chiflele la cuptor 10 minute.
Se servesc calde.