Spanac, piure de cartofi, oua si cascaval:
Souffle de spanac cu oua si cascaval
Ingredients
Ingrediente:
- 500 g. de spanac
- 400 g. de cartofi
- 1 pahar de lapte
- cascaval (pentru ras deasupra, cam 100 g.)
- o lingura de unt
- oua (cate doriti, in functie de cat de mare este vasul termorezistent)
- condimente: sare si piper dupa gust, eventual niste patrunjel
- pesmet
Instructions
Cum se prepara:
- Se spala bine spanacul si se pune la fiert, dupa care se strecoara si se toaca marunt.
- Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu un varf de sare.
- Cand cartofii au fiert, se zdrobesc si se amesteca cu laptele si untul, sare si piper.
- Intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu putin unt si tapetat cu pesmet, se aseaza un strat de piure de spanac iar deasupra, un strat de piure de cartofi (sau invers).
- Se fac apoi, cu o lingura, adancituri in piureul de cartofi si se aseaza ouale crude, nebatute (si, optional, patrunjelul).
- Se presara sare si piper dupa gust si se rade branza deasupra.
- Se da forma la cuptor aprox. 30 de minute.
La cate grade se introduce spanacul in cuptor?
Buna, Alex si bine ai venit pe retete-vegetariene 🙂
Cuptorul (al meu este neventilat!), l-am setat la aprox. 180 de grade. In cazul in care cuptorul tau este ventilat, redu temperatura de coacere cu aprox. 20°.
Timpul de coacere este indicativ, daca branza de deasupra se rumeneste mai repede de 30 de minute, poti opri linistit cuptorul, inseamna ca este gata 🙂 (si daca ouale sunt “facute”, bineinteles).
Multumesc frumos! : D
Cu multa placere 🙂