O reteta delicioasa, desi deloc rapida, este faimoasa focaccia. Este usor de preparat insa, si o buna alternativa pentru o gustare dupamasa sau in loc de cina.
Ingredients
Ingrediente:
- ingredientele pentru aluatul de paine
- masline
- ulei de masline
- rozmarin
- sare
Instructions
Cum se prepara focaccia:
- Se pun ingredientele pentru aluat in masina de facut paine, se alege programul “dough” (adica “aluat”. Programul dureaza in jur de 1 ora si jumatate, depinde de masina dvs. de paine);
- Daca nu aveti aparat de facut paine, framantati aluatul cu mana, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Lasati apoi aluatul sa creasca (cam 1 ora sau pana isi dubleaza volumul);
- Se unge apoi tava de cuptor cu putin ulei de masline (eu am pus foarte putin, pentru ca am tapetat-o apoi cu hartie de copt) si se intinde aluatul in tava. Se mai lasa apoi sa creasca (in tava) aprox. 30-40 de minute.
- Dupa ce a crescut bine aluatul, apasati-l bine cu degetele, pentru a forma mici “gauri”.
- Se unge acum focaccia cu ulei de masline, se aseaza maslinele in gaurile "predestinate" si se presara totul cu rozmarin si cu sare.
- Se da tava la cuptor cam 20-30 de minute, pana se rumeneste usor.