Supa pe timpul verii?
De ce nu?
Pe durata acestui sezon, este indicat sa mancam mancaruri usoare, racoroase, iar supa crema de conopida se potriveste numa’ bine!
Ingredients
Ingrediente:
- 1 conopida
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de smantana
- patrunjel tocat
- sare
- paine pentru crutoane
Instructions
Cum se prepara:
- se spala conopida, se desface buchetele si se pune la fiert in apa, cu un varf de sare si catelul de usturoi;
- cand a fiert, se mixeaza conopida in blender, impreuna cu parte din apa in care a fiert si cu lingura de smantana (adaugati atata apa cat considerati necesar, pentru a ajunge la consistenta dorita);
- pentru crutoane procedati astfel: taiati feliile de paine cubulete si se rumeniti-le intr-o tigaie, cu un strop de ulei de masline in care s-a adaugat un catel de usturoi (pentru aroma). Se pot face crutoanele si la cuptor: intr-o tava, se aseaza bucatile de paine si se stropesc cu ulei, se lasa sa se rumeneasca vreo 10 minute, si se intorc de 2-3 ori intre timp, ca sa nu se arda.
- serviti supa crema impreuna cu crutoanele si patrunjel tocat presarat direct in farfurie.