Ciorba de conopida este una din cele mai gustoase ciorbe preparate pe baza de legume! Atat de gustoasa, incat veti dori supliment 😀
Ingredients
Ingrediente:
- o conopida mica (sau o jumatate de conopida)
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1/2 de ceapa rosie
- patrunjel
- sucul de la 1/2 de lamaie
- cateva linguri de smantana
- 1 galbenus
- 2-3 lingurite de faina
- cateva linguri de ulei de masline
- sare si piper
Instructions
Cum se prepara:
- Inainte de toate, se curata legumele si se taie: conopida se desface buchetele, morcovii se taie rondele, ceapa si patrunjelul se toaca, iar cartofii se taie cubulete.
- Intr-o oala (de cel putin 3-4 litri) se inabusa ceapa impreuna cu morcovii si cartofii pentru cateva minute. Pana se inmoaie putin.
- Se adauga apoi cam 2-3 litrii de apa (atat cat doriti, in functie de cata ciorba doriti sa gatiti) si se adauga si conopida.
- Se adauga apoi in ciorba sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Se lasa apoi sa mai fiarba ciorba de conopida la foc moderat, pana fierb legumele.
- Intre timp, intr-un castronel, se amesteca smantana cu faina si galbenusul. Acest amestec serveste pentru a drege ciorbita, atunci cand au fiert toate legumele.
- Asadar, cand legumele sunt fierte, se adauga amestecul cu smantana in ciorba, se amesteca bine si se stinge imediat focul. Se adauga acum si patrunjelul tocat.