O alta idee de aperitiv preparat ‘in viteza’. Sau chiar o idee pentru cina, de ce nu?
Bruschete cu ciuperci si sos de usturoi:
Ingredients
Ingrediente:
- cateva felii de paine
- 2-3 rosii
- ciuperci Champignon (proaspete sau, daca nu aveti, se pot folosi si cele congelate)
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de unt
- frunze de busuioc
- sare si piper
Instructions
Cum se pregatesc:
- Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici.
- Ciupercile se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in unt, timp de 3-4 minute (pana se rumenesc).
- Se adauga apoi rosiile, busuiocul, sare si piper dupa gust, si se caleste totul impreuna alte 2-3 minute.
- Usturoiul se piseaza si se freaca bine cu uleiul de masline (ca la mujdei, pentru a obtine o pasta).
- Feliile de paine se prajesc si se ung cu pasta de usturoi.
- Se aseaza deasupra amestecul de rosii cu ciuperci si se decoreaza cu verdeata (se potrivesc foarte bine frunzulitele de busuioc sau de patrunjel).