De ce n-ar merge perele combinate cu branza si curry? Perele gratinate se pot servi ca aperitiv sau ca gustarica dupamasa. Incercati si vedeti ce iese:
Ingredients
Ingrediente:
- 4 pere
- 100 g. branza picanta rasa
- 100 ml. smantana
- 1 lingurita de curry
- 50 g. nuca (fara coaja)
- 4 smochine moi
- 30 g. branza sarata rasa
- 20 g. unt
- sucul de la o lamaie
Instructions
Cum se prepara:
- Se toaca marunt nuca si smochinele.
- Se amesteca branza cu smantana, curry si nuca si smochinele maruntite.
- Perele se spala, se taie in jumatate si se scoate mijlocul.
- Se stropesc cu sucul de lamaie si se lasa cateva minute.
- Mijlocul de pere scos afara (in afara de samburi) se taie marunt si se uneste la crema de mai inainte.
- Se umplu jumatatile de pere cu crema obtinuta, se presara deasupra niste branza rasa si cu bucatele de unt.
- Se dau apoi perele la cuptor catvea minute pana se rumenesc putin.