Stiu ca e plin internetul de ele, dar nu strica o reteta in plus, in special pentru ca am cautat in lung si-n lat o reteta care sa se potriveasca pentru drojdia proaspata.
In plus, cred ca sunt unele lucruri pe care nu strica sa le stiti, legate de intrebarea “merita sa iau un aparat de paine?“.
Sa incepem cu reteta.
Avem nevoie de.. manualul de instructiuni.
In prima faza, e bine sa respectam cantitatile si ingredientele din manualul de instructiuni, pana ne dam seama cum functioneaza toate cele.
Dupa instructiunile din manual, prima paine a iesit mica, da’ buna!
Asa ca m-am incumetat sa modific cantitatile dupa cum urmeaza, pentru a obtine o paine de 820 de grame:
Ingredients
Ingrediente:
- 280 ml. apa
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de sare
- 1 lingura de zahar
- 450 gr. de faina alba
- 10 grame de drojdie proaspata
Instructions
Cum se prepara painea in aparatul de paine:
- Inainte de toate, este foarte important ca ingredientele sa fie adaugate in “ordinea obligatorie”, adica cea care este descrisa in manualul de instructiuni.
- In cazul de fata (si din cate am inteles asa este pentru majoritatea aparatelor de facut paine), se adauga pe rand: apa, uleiul, sarea, zaharul, faina, drojdia. Adica intai lichidele, apoi solidele.
- Ingredientele se ‘toarna’ inauntru asa cum sunt, eventual drojdia proaspata nu strica sa o sfaramati putin printre degete.
- Programul pentru painea de casa este deobicei preseta presetat. Odata pornit aparatul de paine apare programul “Basic”, nivel de coacere “mediu”, greutate “2 lbs” (care se traduce in 900 de grame).
- Gata! Apasati butonul start si asteptati sa fie gata painea.
Intr-adevar, nu e cea mai estetica paine din lume, dar e atata de buna incat veti deveni dependenti de ea. In plus, miroase a paine proaspata si are coaja crocanta, ca cea pe care o mancam pe vremuri direct de la brutarie, si e clar mult mai sanatoasa decat cea cumparata din magazinele de la colt sau supermarket, pline de chimicale care de care mai ciudate.
Promit sa revin cu detalii legate de intrebarea pe care si-o pun atat de multe persoane, “merita sa cumperi un aparat de paine?“.
Raspunsul este DA, MERITA, incerc sa va explic de ce in curand. Multe din miturile legate de costurile imense ca sa iti faci painea in casa trebuie neaparat detronate!
Pingback: Paine cu usturoi | retete vegetariene
Pingback: Pizza de casa cu ciuperci | retete vegetariene