O reteta destul de interesanta, in ton cu sarbatorile de Paste. Oua umplute, servite in paine prajita, intr-o baie de sos.
Suna bine sau suna bine?
Ingredients
Ingrediente (pentru 8 jumatati de ou)
- 4 oua
- 8 felii de paine
- 3 - 4 linguri de unt
- 1 lingura de smantana
- 1 pahar de lapte
- sare
- piper
- 1 lingura de marar tocat
- 1 lingura de faina
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie apoi pe lung, in 2.
- Se scot galbenusurile si se zdrobesc intr-un castron.
- Se adauga la galbenusuri smantana, sarea, piperul si se umplu apoi jumatatile de ou cu pasta obtinuta.
- Feliile de paine se prajesc putin intr-o tigaie, in unt.
- Se scoate apoi miezul de paine de la fiecare felie si se aseaza jumatatile de ou umplut in locul miezului scos.
- Se aseaza feliile de paine cu oua cu tot pe o farfurie si se toarna deasupra sosul de lapte.
Sos de lapte:
- Se topeste la foc mic 1/2 lingurita de unt, se adauga apoi 1 lingura de faina si se amesteca repede, iar apoi se stinge totul cu 1 pahar de lapte. Se amesteca sosul la foc mic, pentru a nu se forma cocoloase, pana se ingroasa.
- Se ia apoi sosul de pe foc, se adauga mararul si sarea si se lasa apoi deoparte pana se raceste putin si se va turna peste ouale umplute.
foarte interesanta reteta chiar am s-o incerc astazi