Una din mancarurile mele preferate: salata de vinete!
Stiu ca e o reteta foarte comuna, raspandita si cunoscuta de toata lumea, dar m-am gandit sa va prezint si varianta cu foarte putine calorii (mai putin de 70 de calorii la 100 de grame!), asa cum o prepar de cativa ani buni.
Ingredients
Ingrediente:
- 450 gr de vinete coapte (eu le coc direct pe flacara aragazului, dar sunt bune si cele coapte in cuptor)
- 50 gr. de ceapa
- 2 linguri de ulei de masline (cel extravirgin ii da un gust foarte bun)
- 1 lingura de otet sau suc de lamaie
- (optional) 2-3 catei de usturoi
Instructions
Cum se prepara salata de vinete:
- Vinetele coapte se curata si se storc bine de apa.
- Ceapa se toaca marunt iar usturoiul (daca adaugati) se piseaza.
- Se amesteca apoi toate ingredientele intr-un castron inalt, cu mixerul (cu mare grija, nu stiu cum reusesc de fiecare data sa ‘tapetez’ peretii cu vinete!)
- Se potriveste de sare si piper.
- Fara maioneza, fara prea multe calorii, gustoasa! Merge de minune cu painea prajita!
Pingback: Paine cu usturoi | retete vegetariene
Oțetul sau Lamia nu prea-și au rostul , vânata este destul de acida ceapa roșie tăiată mărunt și adăugată numai la servire este suficient .