Am descoperit reteta aceasta de aluat sarat, foarte usor de facut, din putine ingrediente, dar care se poate folosi pentru o sumedenie de retete: retete de pizza, retete de placinte sarate, retete de aperitive gen “finger food” si multe altele!
Ingredients
Ingrediente
- 200 gr. de faina
- 7 linguri de ulei de masline
- 1 ou intreg
- 4 linguri de lapte
- un varf de sare
Instructions
Cum se prepara aluatul:
- Se amesteca faina cu uleiul, apoi se adauga oul, laptele si sarea (cu alte cuvinte, se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul!)
- Se lasa aluatul la frigider macar 30 de minute inainte de a-l folosi pentru prepararea diverselor retete. Se poate si congela daca doriti sa il pastrati mai mult timp.
Atat. Doi pasi simpli si – voilĂ – aluatul e gata!
Pingback: Placinta sarata cu ciuperci | retete vegetariene
Pingback: Tarta cu vinete | retete vegetariene